Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 20:13 - Техники за спиране на мислите
Автор: orlinpetkov Категория: Други   
Прочетен: 1965 Коментари: 0 Гласове:
2



 В нашата глава винаги има различни мисли, те са като рояк пчели в него. И всяка мисъл се държи така, че да привлече вниманието ни, което скача от една мисъл на друга. В отговор на това идва друга мисъл. И защо  е необходимо всичко това? Оказва се, че мислите сами се появяват някъде в главата ни и се опитват да ни примамят да участваме в техните преживявания. Те заемат нашите умове с безполезни разговори. Мислите ни включват в собствения си процес и да започват да ни контролират.

Ние започваме да мислим за нещо, тревожим се, изразходваме  енергия за тази мисъл и така  скачаме от една мисъл на друга. Този непрекъснат процес не позволява да се фокусираме върху най-важното, да стигнем до същността на нещата,  да  намерим сред стотиците възможности правилната.

И гласът на нашата интуиция ни говори постоянно, но ние не можем да чуем  съветите му. Нашите умове са атакувани от  хиляди безполезни мисли, изпълвайки живота ни с хаос. В умовете ни се води постоянен диалог и това не ни дава да се съсредоточим върху конкретни задачи. Ние безкрайно променяме целите си, вместо да започнем да превръщаме идеите си в реалност.

Заслужава да се отбележи, че в много езотерични традиции, способността за спиране на вътрешния диалог е ключово условие за успешното развитие на магически практики.

Нашата ежедневна умора, колкото и да е  странно, в много отношения, също е провокирана от Вътрешния диалог, а не  само от физическо претоварване. Колкото повече ние сме потопени в мисли, толкова повече нашата енергия се изразходва за създаването на ВД и все по-малко остава за  значими неща. Хората, които практикуват блокиране на ВД, и които успяват да го контролират, отбелязват подобряване на състоянието си и на своя енергиен потенциал, независимо от  натоварването.

Техника 1
Някога наблюдавали ли сте течението на  вашите мисли? Как  те се появяват,  в какво се трансформират, кои  предизвикват асоциации и къде в крайна сметка отиват? Опитайте се да се концентрирате върху този процес. Много скоро ще забележите, че повечето от тях сякаш не са ваши.  Те звучат в главата ви, заменяйки се една с друга. Просто наблюдавайте течението им. Само наблюдавайте, без да се вкопчвате в някоя от тях, не им давайте сила. Просто наблюдавайте общия фон. След известно време мислите ще  изчезнат.

Tехника 2
Представете си черен кръг (кълбо) в центъра на някакво  виртуално пространство. Установете взаимовръзката на този кръг и мислите. Местоположението на кръга в  центъра показва липса на мисли, това е неговото  първоначално уравновесено състояние. При възникването на  някакви мисли вие си представете как кръгът се измества от центъра към друго място. Отклонението му при по-ярки мисли е по-голямо, а при  повърхностни незабележими мисли  кръгът слабо  вибрира. Вашата задача е да настроите кръга така, че да е в неподвижно  състояние.

Техника 3
Изберете тихо и спокойно място. Седнете (легнете) удобно. Отпуснете се. Поседете 1-5 минути (полежете) концентрирайки се върху спокойното си дишане. Ако сте напълно спокойни –  вътрешната (емоционална) релаксация е достигната. Сега слушайте. В главата (ушите) има  звук! Тих звук. За някои това ще бъде шум, за някои – по остър , като пищене. Концентрирайте се върху звука. При тази концентрация мислите изчезват … Ако дълго се практикува този метод, този звук може да бъде чут по всяко време, дори и в шумна среда.

Рано или късно ако продължавате упорито да практикувате един или друг метод, вие ще можете да спирате  вътрешния  диалог, и да започнете да го контролирате със силата на волята си по желание. Основното нещо е да не спирате да изпълнявате техниките.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: orlinpetkov
Категория: Други
Прочетен: 168733
Постинги: 89
Коментари: 136
Гласове: 1013
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930